Kvinnelige forskere tar miljøutfordringen på alvor.

For å finne løsninger på miljøutfordringene verden møter i dag samler Homeward Bound et titalls kvinner innen forskningsfeltet. De organiserer den største kvinnelige reisen til Antarktis noen gang, og dette er bare begynnelsen. Med slagordet “Mother Nature needs her daughters” viser de hva de kjemper for.

Fabian Dattner gikk sammen med tre ledene kvinner innen konservasjonsfeltet for å kick-stare programmet. Sammen utviklet de et digital pensum med mål å gi andre kvinnelige forskere en bedre forståelse for klima utfordringene generasjonen vår møter. Samtidig bygges selvtillit til å skape og finne løsningene.

Det er et banebrytende initiativ med fokus på ledelse, strategi og forskning med kvinnen i hovedrollen.

Målet er økt påvirkningskraft for kvinner innenfor miljøforskning. I 2016 samlet de 76 kvinner fra hele verden for å undergå et ett-års langt program for å utvikle ledelse og strategi egenskaper ved å bruke forskning til å styrke påvirkningen.

Kilde: The Homeward Bound

Over de neste ti årene ønsker de å etablere et global samfunn som består av 1,000 kvinner med forskningsbakgrunn. De støtter dem i ledelsesroller, i å påvirke politikk og avgjørelser innen feltet, danne ett nettverk hvor de jobber for endring på hver sin måte, med et felles mål og visjon.

Følg dem på reisen gjennom deres hjemmeside og eller instagram @homewardboundprojects 

Neste opptaksrunde for 2020 åpner i slutten av 2018 – kanskje er du med på neste ekspedisjon?

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.