Mensen koster!

Kvinner har mensen rundt 38 år av livet. Fra vi er rundt 13 til rundt 51 år må kvinner bruke penger på sanitære produkter.

Mensen koster hver måned, hvert år.
Et helt liv med mensen, det blir fort kostbart. For hver syklus blør en kvinne mellom tre og syv dager. KK skriver at i løpet av et år bruker en kvinne på gjennomsnitt 732 kroner på sanitærprodukter.

Kostbart med mensen i mange år. 
I løpet av livet har en kvinne som har en normal periode på fem dager rundt rundt 456 menstruasjoner. For gjennomsnittskvinnen er 2280 dager med mensen. Det betyr også 2280 dager med bind, tamponger og truseinnlegg. KK skriver videre at rundt halvparten av kvinner må bruke rundt 27 283.11 kroner i sitt livsspann på mensen.

Kilde: University of Sunderland

Menskostnader, en normal utgift? 
I tillegg betaler jeg nesten 500, – i året for p-piller, ikke fordi jeg trenger prevensjonen, men fordi jeg slipper menssmerter. Jeg vet at jeg er «heldig» fordi jeg tar noen tabletter, så jeg slipper unna smerter som tidligere gjorde at jeg lå i seng i flere timer. Andre venner av meg bruker litt penger på smertestillende midler, eller må bare leve med smerte en gang i måneden.

Det betyr at mensen koster mye i løpet av livet, det er penger jeg nå med fast lønn tenker på som en fast utgift som bare er der. Men det er samtidig en litt kjip utgift og i hvert fall det at staten tjener moms på min mens. Det bør diskuteres om det er rimelig for staten å tjene merverdiavgift på vår mensen. Kanskje kan vi få mva-fri menns menn som miljøtiltak?

 


TEKSTFORFATTEREN

Ingrid Rabbe Larsen
Sosionom
@ IngridRabLaFør du stikker
–  vil du skrive neste innlegg om livsstil, teknologi eller samfunn?  
Send en mail til flytfrem@gmail.com. Aldri skrevet og publisert før? Ikke bekymre deg, vi hjelper deg!

 

Én kommentar til “Mensen koster!”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.