5 ting som har skjedd denne uken: 24.juni

[dropcap]Et kort innblikk i noe av det som har skjedd i uken som gikk.

Verden 

  • Valg i Tyrkia. Tyrkerne avgir sin stemme idag, søndag 24.juni. Valget avgjør om den sittende presidenten Recep Tayyip Erdogan vil bli gjenvalgt og få fem nye år som leder av landet ifølge BBC.
  • Over 200 migranter døde på to dager i ett forsøk i å krysse Middelhavet skriver NRK. 

Miljø
Den nye trenden innen reise er – ikke reis ifølge Bright the mag. Det har blitt billigere å enklere og reise, og en konsekvens av dette er at turisme har økt i stor grad. i 1996 tok turister 560 millioner turer, innen 2016 hadde dette tallet doblet seg til 1.2 billioner. Rundt om i verden så driver turismer til miljø forvitring, høye levekostnader for lokale og til og med tvunget utkastelse.

Helse og Velvære

Tilbringer du aldri tid alene? Da kan det være at du ikke er i kontakt med deg selv. Vi unngår alle til tider å tilbringe tid alene, men teknologien i dag har tatt dette til nye høyder. En trenger ikke gå så mye som fem sekunder i stillhet takket være alle mulig applikasjoner. Men dersom vi ikke klarer å kjede oss og lære oss å meditere, så vil vi muligens aldri lære oss selv å kjenne ifølge den franske filosofen, matematikeren og fysikeren Blaise Pascal. Les mer på Quartz.

Likestilling

Norge

  • Norge solgte våpen og ammunisjon for 4,7 milliarder i 2017 ifølge en stortingsmelding utgitt fredag skriver VG. Dette er en kraftig økning fra i fjor.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.