Hvordan ivareta huden etter du er blitt solbrent?

Med en rekordvarm mai i store deler av Norge er det nok flere har blitt solbrent allerede nå.

Du har kanskje ville utnyttet solen til det fulle? For mange av oss innebærer dette litt for mye direkte sollys og ikke nok beskyttelse. Og der ja, så kommer du hjem og ser deg selv i speilet og ser en rødere variant av deg selv smile tilbake.

Vi har tidligere skrevet om hva du må se etter i solkremen din, og vi håper de fleste har gjort sitt ytterste i å beskytte huden mot solskader.

En burde dog ikke kun tenke på at huden aldres ved solskader. Solskader kan være skummelt. I tillegg til den stramme, kløende huden så kan solbrenthet skape sol forgiftning og øke risikoen til å få hudkreft.

Dette er grunn nok til å påføre ett nytt lag med solkrem hver time. Vi antar nå at du har gjort alt du kan for å beskytte huden din, men til tross for dette så har du blitt solbrent – Hva kan du nå gjøre for å skåne huden ?

1. Hold deg hydrert – ikke bare med vann.

Holistsisk dermatolog Cybele Fishman, M.D, sier i et intervju med MBG at etter å ha tilbring mange timer ute i varmen, så er det viktig å ha et fokus på hydrasjon. Det er viktig å drikke vann, men det er viktigere å legge til hydrerende væsker som inneholder elektrolytter. Kokosnøtt vann er perfekt, men en no-sugar Gatorade gjør også susen.

2. Bruk løse klær.

Der er få ting som er mer ubehagelig enn å dra på seg en tettsittende jeans eller en formsittende kjole dersom en har solbrent hud. Så husk å alltid pakke med løse klær når du reiser på neste ferie – du vil takke deg selv senere.

3. Ta en oral anti-inflammatorisk.

Videre sier Dr.Fishman at hun råder sine pasienter i å ta en oral anti-inflammerende ved første tegn på solbrenthet. Prøv ibuprofen, eller hvis du ønsker et mer naturlig produkt, prøv Zyflamend.

4. Ta et lunket bad med havremel

Et veldig holistisk råd er å ta et bad med kvernet havregryn (eller havremel), en ingrediens påstått å være spesifikt hjelpsom i å restaurere et svakt hudlag. Sammen med vann så vil havremelet danne et gelelignende produkt som roer ned irritert hud.

Husk å ha lunket vann dersom du er veldig solbrent.

5. Påfør Aloe Vera gel uten tilsatt kjemikalier eller parfyme 

Aloe vera er en naturlig, plantebasert medisin som har blitt brukt til å helbrede kutt, brannsår og solbrenthet i lang tid. Det er viktig at du velger en gel som er laget av 100% ren aloe vera.


Før du stikker
– vil du skrive neste innlegg om skjønnhet, velvære eller noe annet?  
Send en mail til flytfrem@gmail.com. Aldri skrevet og publisert før? Don´t worry vi hjelper deg!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: