Møt Lisa Uhlen: inspirerende up and coming artist med go-getter attitude!

Det er helt magisk å se hva en kan få til når man først har bestemt seg for noe, synes skuespiller og artist Lisa Uhlen.

– Vi mennesker er i stand til å gjøre så mye mer enn vi tror, sier hun.  

Samtidig som Lisa  er på sin første Norgesturné med musikken sin, snakker Flyt Frem med henne om hvordan hun har gjort sin drøm til virkelighet og håpet om at hennes nye singel kan gi lytterne støtte og inspirasjon i kampen mot urettferdighet.

Turneen startet i Oslo og ender i Ålesund, hvor hun vokste opp. Ikke bare synger og skriver hun sine egne låter, hun står også på teaterscener og på film og tv lerretet. Du kjenner henne kanskje fra den norske filmen Pornopung, Børning 2 eller den nye storsatsningen til NRK som har premiere i disse dager: Heimebane.

Tok tak selv for at drømmen skulle bli virkelighet
Forrige sommer hadde Lisa et vendepunkt. Musikk og underholdning er noe hun har holdt på med i mange år. Det begynte tidlig med band i ungdomsårene, musikklinja på videregående, folkehøgskole med musikk og teater og utdanning i musikkteater.

Jeg har jobbet med min egen musikk siden 2015, men jeg følte at det gikk litt sakte, og det var mange ting jeg drømte om, men som jeg ikke fikk til. Jeg visste ikke helt «hvordan» og kom derfor ikke videre. Så kom sommeren og da var det som om jeg plutselig våknet litt opp fra tilværelsen min, og tenkte:

«Hva i all verden er det jeg går og venter på? Ingen kommer til å gi meg de tingene jeg ønsker meg! Hvis jeg vil gjøre dette, må jeg gå all in og fikse det selv,  forteller Lisa.

Lisa Uhlen. Foto: Ida Toldnæs
Lisa Uhlen. Foto: Ida Toldnæs

Og fikse det selv det gjorde hun. Beskjedenheten og ærefrykten ble lagt til side og hun kontaktet PR byrået som hun i flere år hadde ønsket å jobbe med. Til hennes store glede landet hun en avtale med dem. En produsent ble engasjert og låter som hadde ligget på lur ble laget, et liveshow skapt og dansere kontaktet. Etter flere uker med mailer og ringing nådde hun endelig målet sitt: en Norgesturné på 6 konserter.

– Å jobbe som musiker krever veldig mye tid og jeg har valgt bort flere andre prosjekter og muligheter, veldig mange sosiale invitasjoner og spart alle pengene mine til dette, men man må satse for å vinne! meddeler Lisa.  Nå som turneen endelig er igang og jeg reiser rundt med mitt eget show med helt nye, fete låter og fire rågode dansere, kjenner jeg på hele meg at det er verdt det!

Ut med det gamle
Visjonen for musikken hennes er å fortelle historier som lytteren kan drømme seg bort i, finne støtte i eller kjenne seg igjen i. 9. mars slipper hun den nye singelen ”Out With The Old” som hun sier er hennes bidrag i kampen mot urettferdighet. Hun håper at folk kan finne støtte og inspirasjon i kampen for rettferdighet.

– Jeg synes selv det kan være godt når noen tør å gå i front med et sterkt budskap, og jeg håper låta mi kan gi lytterne styrke og en følelse av samhold, deler Lisa.

Singelen, som handler om å sette ned foten og si klart og tydelig ifra om at ”nå er det nok. Jeg krever forandring”, er preget av kampanjer som #metoo og #stilleforopptak, som Lisa selv var med å markere. Hun var en av de 250 kvinnelige skuespillerne som leste opp historier fra #stilleforopptak for en fullsatt sal på Nationaltheaterets hovedscene i desember 2016.

– Jeg kjente på hele kroppen hvor mye det betydde for meg at vi sto samlet og hadde styrke i hverandre. Jeg ble rett og slett helt rørt av dette samholdet. I tillegg har jeg kjent på et dypt sinne når jeg har hørt historiene som ligger bak kampanjene, deler Lisa.

Frykten får være med på ferden, men får ikke ta avgjørelsene
Lisa, som håper at hun i tekstene sine har satt gode ord på ting folk kan kjenne seg igjen i, har på inspirerende vis funnet styrken i seg selv til å stå på for å være der hun er i dag. Med Flyt Frem deler hun at det viktigste hun oppdaget er at ingenting er farlig.

Selvfølgelig er det skummelt å arrangere en konsert eller sende sin egen låt til produksjon, men skummelt er ikke det sammen som farlig. Frykten kommer alltid til å dukke opp hos meg når jeg begir meg ut på nye veier, og jeg har akseptert at den er der – den får være med på ferden, men den får ikke påvirke noen av avgjørelsene jeg tar.

-Jeg tenker ofte «Hva er det verste som kan skje? At jeg får nei? Vel, ok! Da prøver jeg bare på nytt!» Husk på at J.K. Rowling fikk tolv refusjoner da hun ville gi ut Harry Potter. Det blir jeg skikkelig gira av å tenke på!

Lisa sine tips for hvordan du kan utfordre deg selv på en god måte er å forstå at ting ikke er så farlig, samtidig som du aksepterer frykten og forstår hvor lite viktig frykten egentlig er. Folk er i stand til å få til mye mer enn man selv tror.   

– Har du noe du har lyst til? GJØR DET! Vet du ikke hvordan? Finn ut hvordan! Fikk du det ikke til? Prøv igjen! oppfordrer Lisa.

Les også: Møt EHI: RnB stjerneskudd debuterer med personlig låt!

Lisa Uhlen. Foto: Ida Toldnæs
Lisa Uhlen. Foto: Ida Toldnæs


Tre ting Lisa er takknemlig for:
Jeg er veldig takknemlig for mye, og det er vanskelig å velge bare tre ting. Det første er i hvert fall, uten tvil, familien min – de er verdens beste, og det aller viktigste for meg! Jeg er veldig glad for at jeg bor i Norge i dag og har så mange muligheter. Det tenker jeg ofte på, og jeg føler meg skikkelig heldig. At jeg får lov til å bidra med mitt i håp om å inspirere andre, det føles skikkelig godt og viktig!

Favoritt sang? Jeg har vært skikkelig hekta på Amanda Delara og MØ i det siste! Det er i hvert fall favorittartistene for øyeblikket.

Boken alle må lese? Engler over Georgia og On Chesil Beach! De er fantastiske!

Du finner henne på sosiale media:

Vil du høre musikken sjekk Lisa Uhlen ut på Spotify.
Instagram: @Lisa Uhlen
Facebook: Lisa Uhlen
Hjemmeside: https://www.lisauhlen.com

Norgesturneen:
1. mars: Hvaskjer, Oslo
9. mars: Sjøboden, Mandal
10. mars: Bakkaåno, Sokndal
17. mars: Vike-Petterløda, Gursken
23. mars: Bastard Bar, Tromsø
31. mars: Terminalen, Ålesund


TEKSTFORFATTEREN

Kathrine Flåte
Kathrine Olsen Flåte
Co-grunnlegger og redaktør av Flyt Frem
@flytfrem

 Før du stikker
– vil du skrive neste innlegg om musikk, inspirasjon eller samfunn?  
Send en mail til flytfrem@gmail.com. Aldri skrevet og publisert før? Don´t worry vi hjelper deg!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.