5 ting som har skjedd denne uken: 1.juli

Et kort innblikk i noe av det som har skjedd i uken som gikk.

Verden

  • Ny moderne slavery lovverk i Australia krever at store selskaper må bevise at de ikke benytter slaveri eller menneskehandel, ifølge The Guardian.
  • 13.000 migranter har blitt sendt tilbake til Sahara ørkenen fra Algerie skriver Aftenposten. Flere forsvinner i ørkenen.
  • Den amerikanske presidenten Donald Trump har truet med å trekke seg fra World Trade Organization skriver Mic.
  • Fredsavtale signert for Sør Sudan onsdag 27.juni skriver Times Live. 
  • Krisemøte i EU torsdag med regionens mest omstridte tema: migrasjon. Det så lenge ut som at de ikke ville komme til enighet – de konservative statene, som Italia og Østerrike satt strenge krav for avtalen de eventuelt skulle signere skriver Sky news. 

Miljø
3. juli er den internasjonale dagen for å ikke bruke plastikk poser. Tenk på miljøet og bruk handlenett, veske, ryggsekk eller bag.

Helse og Velvære
Fornyet medisin kan hindre at kvinner blør ihjel etter fødselen sier Verdens Helseorganisasjon ifølge BBC.  Rundt 70 000 kvinner dør hvert år på grunn av sterke blødninger fødsel. Dette kan også øke risikoen for at babyen dør de første månedene.

Likestilling
Nettressursen, www.lhbtiqtall.no,  som nylig ble lansert av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (bufdir) viser at holdningene til LHBTIQ har blitt bedre i Norge, men der er fremdeles utfordringer. Nettressursen har blant annet statistikk om seksuell orientering, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og kjønnskarakteristika.

Norge
1. juli trer en tydeliggjøring av opplysningsplikt til barnevernet i kraft. » Flere må melde fra til barnevernet når barn og unge kan være utsatt for alvorlig omsorgssvikt. Nå tydeliggjøres plikten til å melde fra,» skriver Regjeringen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.